Szkolenia zawodowe

– Murarz
– tynkarz

– podstawowe przepisy prawa pracy
i BHP
– zarys konstrukcji budynku
– technologia robót murarskich
i posadzkarskich
z materiałoznawstwem
– technologia robót tynkarskich
z materiałoznawstwem
– podstawy rysunku zawodowego
– roboty murarskie
– roboty tynkarskie
– roboty izolacyjne
– roboty posadzkarskie

Technolog robót wykończeniowych

– podstawowe przepisy prawa pracy,
– zarys konstrukcji budynku
– materiałoznawstwo budowlane,
– roboty okładzinowe ścienne,
– roboty tynkarskie i gładzie szpachlowe,
– roboty stolarskie w tym montaż
ścianek z płyt GK,
– roboty podłogowe,
– roboty malarskie i dekoracyjne,
– montaż elementów wyposażenia sanitarnego,
– montaż sufitów podwieszanych,
– bezpieczeństwo i higiena pracy

Opiekun osób starszych, chorych i niepełnosprawnych

–  poznanie placówki , wyposażenia, sprzętu
– zasady bezpieczeństwa i higieny pracy oraz ochrona p.poż.
– ochrona przed zakażeniem, dezynfekcja , sterylizacja
– rola i zadania opiekuna osób, formy opieki i pomocy ludziom starszym,
– sylwetka zawodowa opiekuna
– anatomia z fizjologią.
– proces starzenia się organizmu człowieka.
– postawa wobec uczuć i sposobu zachowania pielęgnowanej osoby

Przedstawiciel handlowy
z praw. kat b

– rola i zadania przedstawiciela handlowego,
– monitorowanie rynku pod względem popytu i podaży
– reklama i promocja
– dystrybucja
– pozyskiwanie klientów
– utrzymanie kontaktów handlowych
– techniki i etapy sprzedaży
– organizowanie dostaw towarów do klientów
– praw kat. b
I inne

Architektura i pielęgnacja terenów zielonych

– szkolenie BHP,
– organizacja praktyk zawodowych,
– urządzanie terenów zieleni – wiadomości ogólne,
– uprawa gleby i nawożenie roślin,
– ochrona roślin,
– szklarnie – namioty foliowe – wiadomości ogólne,
– sadzonki – rozsady – wiadomości ogólne,
– roboty ziemne,
– robot budowlane – chodniki, alejki,
– mechanizacja prac ogrodniczych.

Kucharz w małej
gastronomii

– przepisy BHP, ppoż,
– zasady żywienia,
– technologia gastronomiczna,
– towaroznawstwo,
– sporządzanie zup czystych i zagęszczonych oraz dodatków do zup,
– sporządzanie potraw z mięsa,
– sporządzanie potraw z drobiu,
– sporządzanie potraw z ryb,
– sporządzanie podstawowych deserów oraz napojów zimnych i gorących.

Magazynier (możliwy pakiet
z operatorem wózków)

– miejsce, rola i zadania magazynów w logistyce przedsiębiorstwa
– struktura organizacyjna gospodarki magazynowej w przedsiębiorstwie
– inwentaryzacja towarów środków trwałych
– przepisy bhp w organizacji prac magazynowych
– obsługa programu sprzedażowo-magazynowego Subiekt GT
– obsługa programu sprzedażowo-magazynowego Symfonia Handel

Kurs podstaw obsługi kas fiskalnych

– przepisy regulujące stosowanie kas fiskalnych,
– ogólna budowa kasy fiskalnej,
– możliwości współpracy kasy z innymi urządzeniami,
– wymiana rolek papieru,
– wprowadzenie nie zaprogramowanego kodu kasjera,
– zagadnienia dotyczące sprzedaży,
– operacje anulowania sprzedaży przed wydrukowaniem paragonu,
– wpłaty i wypłaty gotówki z kasy,
– obsługa raportów kasowych.

Nadal nie wiesz co warto wybrać?? Zapytaj naszych ekspertów.